Siirry sisältöön

Muisteluilta vei väen 25 vuotta ajassa taaksepäin

Paikallistv:n toiminnassa mukana ollut Voitto Haavisto oli koonnut mielenkiintoisen ja hauskan koosteen alkuaikojen parhaista paloista kotiseutupiiri-iltaan. Hän oli koko Paikalliskanavan ajan aina maakunta-TV:n loppuun asti vastaava toimittaja.

Vaikka kuvaukset tehtiin aluksi lainakameroilla ja tekniikka opittiin vähitellen tekemällä, oli ohjelmatarjonta nähtyjen pätkien perusteella hyvin monipuolista. Ohjelmia tehtiin talkoilla ja mukana oli monia innokkaita huittislaisia. Illan aikana mikin kanssa liikkeellä nähtiin mm. Tapani Mikola, Tiina Ruusumaa ja Pirjo Iso-Ahola.

Näimme pätkiä valtakunnan tason politiikkojen haastatteluista. Vierailimme Helmi Torkin ja Seppo Kirran kanssa keittiössä, Hemmo Utulan hunajasaunassa sekä Ravintola Haarikassa asiakkaiden ja vahtimestari Jukka Kivimäen juttusilla. Käväisimme myös Laatokan rannalla Huittisten Hullun Miehen Simo Jaatisen ja muiden tuttujen kera, Virossakin pistäydyttiin.

Välillä oli hieraistava silmiä, ollaanko nyt villissä lännessä? Valkokankaalle ratsasti intiaanipäällikkö valkoisen hevosen selässä. Sulkapäähineeseen oli kuitenkin sonnustautunut aito huittislainen Heikki Nieminen. Musiikkivideoitakin nähtiin, Suttilan Valinnassa vieraillut Jaakko Teppo ajeli muovikassi mopon sarvessa kohti Lauttakylää. Monia tuttuja kasvoja ja maisemia vilahteli kansalaisopiston luokkahuoneen valkokankaalla nostalgisen maanantai-illan aikana.

Todistettua tuli, että me huittislaiset emme ole tiukkapipoja, eivät ainakaan paikallis-tv:n tekijät!

Vieritä ylös